home Wolff  Beernink Hengelo-toen erf Beernink genealogie
familienaam stamboom Wollf-Beernink Gerard Wolff fa PAJ Wolff Hans Wolff

wolfflow

De naam wolfflow.nl verwijst naar VOF wolfflow - software voor speelautomaten-exploitatie. Deze onderneming is opgericht in het midden van de jaren tachtig, met als doelstelling om de heren speelautomaten-exploitanten te voorzien van moderne ICT middelen waarmee de (her)plaatsing van gokmachines geoptimaliseerd kan worden.

Wolfflow paste de door de firma IBM in 1984 geïntroduceerde AT computer toe. Dit type heeft een CPU (80286) die werkt op 6 MHz en heeft een harde schijf van 20 MB. Ter vergelijking: een moderne PC werkt met een frequentie van 3 GHz (500 keer zo snel) en heeft een harde schijf van bijvoorbeeld 1 TB (50.000 keer meer data opslag).


Wolfflow is een zogenaamd palindroom: een woord dat zowel van voor naar achter, als van achter naar voren gelezen kan worden. Het woord staat bovendien voor de Flow van Wolff: een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden.

IBM  XT, model 5150 (1981)

Zelf lanceren

Als u voornemens bent om een of meerdere raketten te lanceren kunt voor toestemming het beste eerst even bellen met het adres hier onder.NASA Headquarters

Washington, DC 20546

Phone: 202-358-0000

Lancering van een Surface-to-Air-Missile door de Nederlandse Koninklijke Marine

Modelraketten

Een van mijn liefhebberijen het maken en lanceren van modelraketten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kleine (tot ca. 100 cm) en grote (High Power Rocketry) modellen, die laatsten kunnen tot enkele kilometers hoog komen.


Als voorbeeld hierbij de Pringles-raket, geen bouwpakket maar zelf ontworpen en in elkaar gezet. Met twee stuks raketmotortjes die wel kant en klaar zijn aangeschaft. Om meer te weten te komen over model rocketry en alles wat daarmee te maken heeft kan je eens kijken op de site van de DRRA en voor plaatjes op www.drra.mijnalbum.nl. Voor het zwaardere werk ben je bij Tripoly aan het goede adres.

Twee-traps Pringles-raket: kort na lancering, en weer geland